söndag, maj 17, 2009

Vinnaren i årets Eurovisionsschlagerfestival...

...uppenbarade sig under poängutdelningen: Jurydelegaten från Bosnien-Hercegovina visade sig vara ett riktigt modelejon med snöre på huvet och Ladislaus Horatius-uppsyn. Han gick hem som lycklig segrare i Stil-klassen efter en tajt kamp på upploppet. Sveriges bidrag, Modena Örnman, kom på en hedervärd fjärdeplats med sin klassiska "59-årigt plyte på 39-årig kropp"-look.

Musikdelen av tävlingen vanns av en nylobotomerad Chris Kattan som just snortat ett halvt kilo kokain från en fraggels stjärtskåra:


I övrigt finns inte mycket att tillägga än att Norge är Europas onödigaste land och en vinst i en prestigelös musiktävling är det minsta vi kan unna stackarna. Herregud, även en lusekofta måste ha en anledning att stiga upp på morgonen, även om det bara rör som ett fenomen som inte har någon som helst inverkan på resten av musikbranschen utan bara uppskattas av homosexuella män och deras Bingolotto-spelande mödrar. Åldrande kvinnor med pensionsnoja, pyttesmå glasögon och korta, "poppiga" frisyrer i onaturliga färger som går på sambakurs och tycker att kaffe latte är "lite ball så där", "Rickard Sjöberg är väl för stilig ändå?" och "hur ska det gå när den där Luuk tar över På Spåret?".

Mest imponerande i Moskva var den klockrena Tingeling-produktionen, direktimporterad från Skara Sommarland 1986. Bert Karlsson cashade in sin royaltycheck med ett utvisningsbeslut i ena handen och en semla i den andra. Han la en blötmök på vägen ut. Någonstans stod Kicki Danielssons gula kavaj med upprullade ärmar och grät en skvätt. En cerisrosa krustång i plast sågs skjuta fultjack i en gränd.

Dagens sanning 365 gånger om året: Att resa österut är att resa i tiden.Dagens mp3a: Välbehövlig kaustiksoda för hörselgångarna. Klockren garagerock från 1968. Finnas att köpa på skivan med samma namn.
Max Frost & The Troopers - Shape of things to come

2 kommentarer:

  1. «Norge är Europas onödigaste land och en vinst i en prestigelös musiktävling är det minsta vi kan unna stackarna. Herregud, även en lusekofta måste ha en anledning att stiga upp på morgonen...» Haha! Men siden det er så fullt av svensker her i Oslo at man treffer en bare man lukker øynene og kaster en murstein, så må du nesten medgi at Norge kun er verdens *nest* mest unødvendige land. Jeg mener, har du ei søster jobber hun sikkert på kafé her. Skal svenskene trosse grensene og komme seg til noe annet sted enn de baltiske statene for litt frekk turisme, virker det som om de må via et års opphold i Oslos servicenæring først. Bo 10 stykker i et 3-mannskollektiv og sove på skift, for å spare noen norske kroner... Så pris deg lykkelig for at Sverige ikke vant Eurovision; det hadde bare gjort ydmykelsen komplett.

    Fet blogg, forresten.

    SvaraRadera
  2. Norska = Europas kinesiska. Efter att jag försökt läst ditt inlägg tre gånger gav jag upp. Nån tolk som vill översätta?

    "Fet blogg, forresten" förstod jag dock. Jag chansar på att den kommentaren är representativ för resten och att du älskar mig.

    SvaraRadera