fredag, november 06, 2009

Ja, vilka VAR egentligen mongoungarna bakom grinden?

Detta är tre år gammalt och förmultnat för länge sedan, men jag snubblade över en sanslöst rolig tråd på Flashback Forum, alla ljuskygga individers vattenhål.

Någon vid namn Erik efterlyste hösten 2006 information om de två missanpassade medborgarna som med tveksam taktkänsla skrålade med i Sven-Ingvars "Sommar och sol" i Bengt Alsterlinds skötebarn "Hajk" någon gång i början av 90-talet.

Ett helt gäng ungar hade släpats till SVTs studio i Karlstad, men just dessa två utmärkte sig extra mycket, vilket lett många (inklusive mig själv för att vara helt ärlig) att fråga sig: Vilka var egentligen mongoungarna bakom grinden?Erik ställde denna fråga på forumet och tonvis med människor som också blivit traumatiserade av programmet i sin ungdom drog igång stenhårt detektivarbete för att lista vilka i helvete dessa två fragglar var, hur de hamnade i "Hajk"-studion och vad de gör i dag. Och inte nog med det - de lyckades!

Efter månader av rigoröst sökande via internets alla möjliga och omöjliga annaler lyckades man till slut lösa detta mysterium som gäckat Sverige i femton år. Tja, delvis i allafall. Falska spår, felaktiga namnuppgifter, familjefejder, telefonsamtal på fyllan, mina damer och herrar, denna fantastiska tråd har allt. Stor humor och fullkomligt genialiskt. Något av det mest underhållande jag någonsin läst på nätet.

Utöver de två stjärnorna får vi dessutom veta att killen med vita gubbshorts och basketboll heter Dennis och är tydligen ett riktigt praktarsel nuförtiden, och att den rödhåriga ungen som sitter på golvet är Sven-Erik Magnussons son. Detta var tydligen inte populärt bland de andra barnen, eftersom tjejen med lugg och blåjeans sular en boll i huvudet på honom vid 1:43.

Och vem var det egentligen som stod utanför bild och handlöst kastade plastanden på barnen bara några sekunder senare? Vi ser också att Magnussons alkoholproblem existerat länge - inte en chans i helvete att han var nykter när detta spelades in.

Du hittat hela spektaklet här. Mycket rekommenderad läsning.

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt. Helt sjukt bra läsning.

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj! Jag har också undrat över den tjocka ungen ända sen programmet sändes. Sällan har väl något så orytmiskt skådats i rutan. Måste genast läsa tråden, tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Kommer ihåg att jag redan när det sändes, efter en snabbgranskning avfärdade de två i bakgrunden som idioter.
  Jag var inte så ironisk på den tiden så det var nog mer ett uppmålat hat än ett skratt i ansiktet jag kände.

  SvaraRadera