onsdag, december 09, 2009

Edward Blom, O Helga Edward Blom!


Som vanligt är jag för sent ute.

I detta fall har nästan ett helt år passerat utan att jag hört talas om Edward Blom. Av en ren slump såg jag denna osannolike mans program "Edward Bloms gästabud" på TV8.

Och där stod han, denna uppenbarelse till man, detta fyrtorn på det gråa vinterhavet, denna fryntliga blandning av Werner Vögeli, Fredrik Lindström och Herman Lindqvist. Så härligt tjock om magen och så stolt rakryggad att han skulle kunna vara med i "Fem myror är fler än fyra elefanter" och illustrera bokstaven D.

Han ordnade Oktoberfest med Jan-Öjvind Swahn (kulthjälte #1), tillagade en hel jävla gås och orerade om hur fantastiskt det är med en äkta, gammeldags brunsås gjord på gourmetsmör. Allt medan han med inspirerande humör och fantastiskt skägg hinkade i sig öl, drog anekdoter om hur det gick till på den gamla goda tiden, och i största allmänhet betedde sig som valfri birollsinnehavare i en Thor Modeen-film.

Gör inte samma misstag som jag, utan upptäck denna livsnjutarnas livsnjutare. Både "Edward Bloms gästabud" och den tidigare programserien "Mellan skål och vägg med Edward Blom", som är om möjligt ännu bättre, finns att beskåda på TV8 Play.

Tack, Edward Blom. Jag älskar dig.2 kommentarer:

  1. Edward Blom är verkligen strålande. Men "Mellan skål och vägg" var verkligen helt överlägset "Gästabudet".

    SvaraRadera