måndag, december 28, 2009

Hells Jingle Bells

Är det så konstigt att Jan Banan tror att alla hårdrockare är idioter när de enda hårdrockare som någonsin syns i media är Joacim Cans och dessa två varelser av svårdefinierbar djurart?

Var inte missfallet "Rundgång" tillräckligt? Måste ni bjuda in heavy metals egna Albert och Herbert för att hålla i the hardest julshow ever? Denna föreställning bestod av exakt två komponenter: samtliga hårdrocksklicheer du kan tänka dig snyggt uppradade på pärlband, samt Tödde & Mödde som emellanåt dök upp och berättade hur trist det är med alla fördomar mot hårdrockare.

Vi tar några bonusvideor på det:





Misantropen i mig gör vågen.

lördag, december 26, 2009

Kom tillbaka, Peter Settman! Kom tillbaka till ljuset!

"Så ska det låta"? "Dansbandskampen"?

Varför?! Du var ju faktiskt rolig en gång i tiden! Lägg ner skiten och ring Fredde Granberg. Du vet mycket väl att ni var roligare tillsammans än var för sig.



















fredag, december 11, 2009

Det har inte släppts en enda bra skiva/film/bok i år.

Så där ja, nu slapp ni läsa ännu en listjävel.

Varsågoda.

onsdag, december 09, 2009

Edward Blom, O Helga Edward Blom!


Som vanligt är jag för sent ute.

I detta fall har nästan ett helt år passerat utan att jag hört talas om Edward Blom. Av en ren slump såg jag denna osannolike mans program "Edward Bloms gästabud" på TV8.

Och där stod han, denna uppenbarelse till man, detta fyrtorn på det gråa vinterhavet, denna fryntliga blandning av Werner Vögeli, Fredrik Lindström och Herman Lindqvist. Så härligt tjock om magen och så stolt rakryggad att han skulle kunna vara med i "Fem myror är fler än fyra elefanter" och illustrera bokstaven D.

Han ordnade Oktoberfest med Jan-Öjvind Swahn (kulthjälte #1), tillagade en hel jävla gås och orerade om hur fantastiskt det är med en äkta, gammeldags brunsås gjord på gourmetsmör. Allt medan han med inspirerande humör och fantastiskt skägg hinkade i sig öl, drog anekdoter om hur det gick till på den gamla goda tiden, och i största allmänhet betedde sig som valfri birollsinnehavare i en Thor Modeen-film.

Gör inte samma misstag som jag, utan upptäck denna livsnjutarnas livsnjutare. Både "Edward Bloms gästabud" och den tidigare programserien "Mellan skål och vägg med Edward Blom", som är om möjligt ännu bättre, finns att beskåda på TV8 Play.

Tack, Edward Blom. Jag älskar dig.